A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Звіт старости Кліцьківського старостинського округу за 2022 рік Шведи Олександри Романівни

Дата: 20.02.2023 14:19
Кількість переглядів: 265

Звіт старости  

Кліцьківського старостинського округу

Комарнівської міської ради

за 2022 рік.

 

  Відповідно до ст.54 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні» староста звітує перед Комарнівською міською радою та жителями старостинського округу про свою діяльність.

  Виконуючи вимоги цього Закону, керуючись Конституцією України, законами України, іншими законодавчими актами, Положенням про старосту, що визначають порядок його діяльності, пропоную звіт про свою роботу за 2022 рік.

  Звітний 2022 рік на посаді  старости Кліцьківського старостинського округу пройшов у  співпраці з депутатами ради, керівниками  відділів міської ради , комунального  підприємства, населенням та роботодавцями. Виконувала доручення Комарнівської міської ради та її виконавчого комітету, Комарнівського міського голови, забезпечувала надання інформації та виконувала інші обов’язки, визначені законодавством України в межах своїх повноважень.

   Я, як член виконавчого комітету Комарнівської  міської ради, де представляю інтереси жителів свого старостинського округу, приймала участь у всіх засіданнях   виконавчого комітету, за винятком періоду відпустки.                           Була присутня майже на усіх пленарних засіданнях Комарнівської міської ради.

   Прийом  громадян здійснюється за місцем роботи в межах робочого часу згідно з графіком прийому громадян та у позаробочий час за місцем проживання жителів населених пунктів старостинського округу. Усім громадянам, які звертались на особистий прийом, надано необхідну інформацію, консультацію, перелік необхідних документів, контактні телефони та адреси.

  До складу Кліцьківського старостинського округу входять чотири населені пункти: с. Кліцько, с. Андріянів, с. Якимчиці, с. Заболоття. Загальна кількість населення станом на 01.01.2023 року- 619 осіб (Кліцько- 208,Андріянів-273,    Якимчиці- 120, Заболоття- 18).  Також в період  коли почалася війна на території округу  проживало 50 внутрішньо переміщених осіб , з яких на даний час проживає 5 осіб.

  На території округу  є  два  Народні  доми ,  дві бібліотеки , три магазини, дві будівлі колишнього ФАПу, будівля колишньої Кліцьківської ЗОШ, один дитячий майданчик   

 За  звітний  період  мною було видано 317 довідок  різного характеру та витягів.

 На протязі 2022 року  здійснювала  реєстрацію місця проживання/ зняття з реєстрації місця проживання  в  кількості 16 послуг, а саме:

  • 9 громадян зареєстровано;
  • 4 громадян знято з реєстрації;

3 громадян одночасно знято з реєстрації та зареєстровано місце проживання.

    За минулий  рік  було отримано 42 листи вхідної документації  різного роду на які надано відповідь.

   Підготовлено та направлено 100 документів  вихідної документації, це  відповіді на листи, акти обстеження, акти встановлення місця проживання, довідки – характеристики , відповіді на запити та інші.

 

  За звітний період на території Кліцьківського старостинського округу мною здійснювалися нотаріальні дії.  Посвідчено 1 довіреність , 1 заяву та

6 заповітів, про що скеровано відповідно  6 заяв  до Львівської регіональної філії ДП «НАІС» для подальшої реєстрації заповітів в Спадковому реєстрі нотаріальних дій. Отримано 6 витягів про успішну їх реєстрацію.

    Одним  із  завдань, відповідно до Положення про старосту, є сприяння жителям округу у підготовці документів, що подаються до органів місцевого самоврядування. Мною  було  прийнято  близько 30 заяв  та пакетів  документів і  передано  на  розгляд  до виконавчого  комітету та сесії Комарнівської  міської ради. Значна  частина  звернень  стосувалася  приватизації  земельних ділянок  громадянами.                                                                                                       Також  мною  було  прийнято  та  сформовано  пакети  документів  на отримання  житлових  субсидій  на  оплату житлово- комунальних послуг, які  було  передано  до органів соціального захисту населення.    

    Окреме звернення мною було подане яке стосувалося кронування   дерев біля Народного дому в  с. Кліцько,  такі роботи було проведено.

    Протягом  звітного періоду  проводила  оповіщення  військовозобов’язаних та  призовників згідно розпоряджень  Першого відділу Львівського РТЦК та СП. Мною було сформовано 5 справ юнаків 2006 року народження  на прописку, які в грудні місяці її пройшли. Також з нашого Кліцьківського старостинського округу були мобілізовані та проходять службу в ЗСУ- 18    військовозобов’язаних. Неодноразово наші жителі збирали кошти та продукти для наших військових.

   Спільно з земельним відділом міської ради та  податковою службою було  налагоджено роботу щодо направлення повідомлень про сплату податку на землю платникам, що мають земельні ділянки на території старостинського округу. Площа земель з призначенням для ОСГ складає 194 га, з призначенням ОЖБ- 68 га, вийшли з паями на площу 60.5 га(основна маса їх передана в оренду ТзОВ « Захід Агро МХП»). Загальна площа пайованих земель складає майже 685 гектарів. Вся рілля паїв та частина сінокосів передана пайовиками в оренду ТзОВ « Захід Агро МХП». На території нашого округу є  земельні ділянки, як не витребувані паї  і минулого року ми одні з перших  подали списки цих паїв   для  заключення  угоди  з ТзОВ « Захід АГРО МХП» і це підприємство платить до міської ради орендну плату за їх використання чим наповнює бюджет. Наші пайовики кожного року від орендарів отримують весною насіння городини, а літом кришки для консервації  та отримують орендну плату грішми та зерном.      Минулого року декілька ділянок було виставлено на аукціон  і це добре, оскільки вони заростають кущами та деревами і не приносять користі.     

  Також було проведена робота по направленню  повідомлень  щодо сплати майнового податку нашими громадянами.

  Працівниками  культури на протязі року  проводилися  різні тематичні заходи та виступи  до святкових дат.  

   На території  округу  здійснюють свою діяльність такі основні підприємства як: ТзОВ «Фабрика іграшок», ФОП Федик І.І., які виготовляють ялинкові прикраси; НВ ТзОВ « Кокер» виготовляють кахель; ТзОВ « Захід АГРО МХП»,  який орендує земельні паї; інші підприємці та власники будівель на території округу:  Слонівський І.М.,  Хомик А.,  Ліпар Б.Р., Іваницька Н.І., Дудок М.М., Фецачин Т.Я. Тут хочу звернути увагу власників даних будівель на оформлення документів на землі під об’єктами нерухомості, адже це надходження до бюджету.

  Наші підприємці всіляко допомагають у потребах громади,  а  також  забезпечують придбання подарунків до дня Святого Миколая.

   Особливо хочу  відзначити,  що ТзОВ « Захід АГРО МХП» щороку забезпечує подарунками наших дітей до Святого Миколая та подарунками дітям, які йдуть вчитися в перший клас. Минулого року агрофірмою було закуплено  і  привезено 25 тонн  щебеню , яким наші жителі засипали вибоїни на дорозі в селах Кліцько та Якимчиці, де немає асфальту.

  Однією з найбільших проблем для нашого старостинського округу це є стан доріг загального користування місцевого значення та доріг комунальної власності. В 2021 році прокладено новий асфальт  до середини  с. Кліцько, про те до сьогодні не підсипано обочини, що може спричинити аварійні ситуації. Комунальні дороги потребують підсипання щебенем. Хочу звернути увагу на відрізок дороги Кліцько-Якимчиці-Чуловичі через ліс, де їздить 190 маршрутка. Вона потребує термінового підсипання та грейдерування.

   На території с. Кліцько є пам’ятка архітектури національного значення Церква Успіння Пресвятої Богородиці 1603 року побудови. Даний храм входить в десятку найстаріших в області. Проте на сьогодні він в жахливому стані, потребує ремонту та реставрації. Нечисленна громада не має фінансової можливості  оплачувати роботи. Прошу Вас віднайти різні можливості для збереження памятки архітектури.

В 2022 році  весною  громадою сіл  Кліцько та Якимчиці  навели лад  на цвинтарі  в с. Кліцько, було  проведена  велика  робота щодо прибирання сміття, яке  накопичилося за багато років.

 Минуло  року  на території  Кліцьківського  старостинського  округу  було проведено перехід вивезення ТПВ з  загальних баків   на індивідуальні баки ємністю 120 літрів.    Заключено  понад 100  договорів та роздано понад 100 індивідуальних баків.                                                                                                            У всіх населених пунктах, крім Заболоття, облаштовано вуличне освітлення. На сьогодні одна лампа не працює.

   Протягом звітного періоду постійно проводилися роботи з  обкошування території  біля  адміністративного будинку,  пам’ятників, прилеглі території біля установ, придорожні смуги.  Також проводилось обрізання кущів біля адміністративного будинку старости, пам’ятника коло нього та біля  придорожніх смуг.

   У жовтні минулого року було проведено частковий ремонт даху адміністративного будинку старости. На майбутнє планую  косметичний внутрішній  ремонт  в  будинку.

  За допомогою  меценатів та громади минулого року було відчищено пам’ятник «Борцям за волю України» в с. Кліцько  і покладено бруківку  навколо нього та встановлені прапори.

  У 2022 році було заплановано  продовжити внутрішній ремонт Народного дому в с. Андріянів, для цього було підготовлено проект на обласний конкурс мікропроектів, залучено  ТзОВ « Захід АГРО МХП », який мав внести кошти для спів фінансування проекту. Але війна внесла корективи в наше життя і цей  проект  не був здійснений.

  І ще один проект було заплановано подати на обласний  конкурс мікропроектів,  це встановлення дитячого майданчику в с. Кліцько біля Народного дому , де б діти з трьох сіл могли проводити час. Для цього було зібрано 12 000 грн.,  як громадський внесок. Маю надію, що спільними зусиллями та за допомогою меценатів ми зможемо реалізувати цей  проект.

  Багато є задумів, які можна втілити в життя, як буде мир в країні, буде співпраця, благодійна допомога від небайдужих, фінансова  підтримка від влади та особистий внесок жителів округу.

  Ще хочу подякувати за довіру, за підтримку і співпрацю керівництву територіальної громади, депутатам, жителям округу, які підтримували і підтримують мене, дають поради, тим хто не просто критикує, а вносить пропозиції з покращення життя громади.

  Всім бажаю здоровя , наснаги , миру та впевненості у завтрашньому дні !

Дякую з увагу.

 Староста Кліцьківського старостинського округу                             О.Р.Шведа


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень