A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Звіт старости Новосільського старостинського округу за 2022 рік Сбитової Іванни Степанівни

Дата: 20.02.2023 14:17
Кількість переглядів: 250

Звіт старости  

Новосільського старостинського округу

Сбитової Іванни Степанівни

за 2022рік.

І

 

Керуючись Конституцією та Законами України,  “Положенням про старосту”, відповідно до ст.54 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, староста звітує про свою роботу перед жителями свого старостинського округу.

Обов’язок старости — представляти інтереси жителів свого округу в територіальній громаді та надання відповідних адміністративних послуг. Саме у цьому суть реформи децентралізації – щоб потреби громад були почуті та вирішені на місцях.

Рішенням сесії Комарнівської міської ради 8 скликання від 24.12 2020 року я була затверджена старостою в межах сіл Нове Село та Березець,

а пізніше були створені старостинські округи і з 01.10.2021року рішенням сесії Комарнівської міської ради за № 830 затверджена старостою Новосільського старостинського округу.

2022 рік моєї роботи на посаді  старости Новосільського  старостинського округу пройшов у тісній співпраці з депутатським корпусом ради, керівниками  відділів,  населенням,  та роботодавцями.

Отож, як член виконавчого комітету Комарнівської міської ради я приймала участь у  засіданнях виконавчого комітету. Була відсутня лише з поважних причин .

До Новосільського старостинського округу належить два села:

село Березець та село Нове Село.

Загальна кількість населення становить 1579 жителів.

В селі Березець нараховується 281 господарських дворів де проживає 829 жителів станом на 01.01.2023року. Соціальним працівником обслуговується 1 одинокопристаріла людина, яка потребує стороннього догляду.

В селі є ЗЗС0 І-ІІІст, ЗДО “ Веселка”,  бібліотека, народний дім, медичний пункт тимчасового базування, УГКЦ “ Пресвятого Серця Христового”, па`ятні  Хрести  “ Борцям за воля України” та

 “ Полеглим- репресованим односельчанам 1939-1953 рр.”, пам`ятник

“ Героям Небесної Сотні”.

 

В селі Нове Село нараховується 310 господарських дворів де проживає 750 жителів станом на 01.01.2023року. Соціальним працівником обслуговується  3  одинокопристарілих людини, які потребують стороннього догляду.

В селі є НВК І-ІІст, та працює дошкільна група “ Сонечко”,  бібліотека, народний дім, амбулаторія загальної практики та

 сімейної медицини, поштове відділення , церква “Святителя  Миколая Чудотворця “, пам`ятний Хрест “ Борцям за волю України”,

 фігура Пресвятої Богородиці, вона встановлена на камені  на якому стояв Хрест зведений 1864 року,  в пам`ять :

  • Про скасування панщини в Галичині
  • До 200-сотої річниці від дня народження Т.Г.Шевченка
  • Пам`яті Героям Небесної Сотні.

 

Території  біля цих установ, церков, пам`ятних місць утримуються в належному стані.

 

На території Новосільського старостинського округу є зареєстровані такі підприємства.

ТзОВ “ Хінкель-Когут”

ФГ ”Когут Богдан Михайлович”

ФГ “ Смерічка”

ТзОВ “ Шишаки”

ФГ “ Кушніри”

ФГ “ Унія”

ФГ “ Сонячна насолода”

А також приватні підприємці:

Кулик Маркел , Кулик Володимир, Кушнір Олександр,

 Яремчук Ярослав, Гамерська Ярослава, Гаванчак Ольга, Панас Мирослава.

 

 2.

 

В старостинському окрузі ведеться погосподарський облік дворогосподарств, як вид первинного обліку, передбачений для накопичення і систематизації відомостей, які збирають по кожному з розташованих на території  громади сільському населеному пункті і які є необхідними для проведення державних статистичних спостережень.

 У 2021 році я  розпочала заводити нові книги  після закінчення строку їх дії, зокрема, на 2021-2025 роки заведено 11  таких книг.

Це досить  великий  та громіздкий об’єм роботи, оскільки до таких книг поступово вручну вноситься інформація про усіх зареєстрованих в житлових приміщеннях мешканців, поновлюється та відображається достовірна інформація про площу будинків, рік їх побудови, площу земельних ділянок, що надана в користування та рахується за домогосподарством.

Прийом громадян проводжу щодня по місцю роботи в межах робочого часу ( іноді позаробочий час, оскільки щодня мешканці округу звертаються та отримують роз`яснення й в телефонному режимі).

Спільно зі службою у справах дітей Комарнівської  міської ради приймала участь у перевірці сімей з складними життєвими обставинами. Одна сім`я взята під особливий контроль.

 

 

3.

 

Протягом цілого року у старостинському окрузі проводилася робота щодо надання адміністративних послуг.

 

-За звітний період на території  Новосільського старостинського округу  вчинено 24 нотаріальних дій. Відтак, мною посвідчено 11 довіреностей, посвідчено 5 заяв різного характеру в нотаріальні контори за місцем вимоги, зареєстровано 8 заповітів про що скеровано відповідно 8 заяв до Львівської філії ДП “Національні інформаційні системи” для подальшої реєстрації заповітів в Спадковому реєстрі нотаріальних дій.

 

-Одним з повноважень старости  є здійснення реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання на території сіл громадян.

 

Так, мною надано 6 послуг з  реєстрації місця проживання громадян на території старостинського округу, з них зареєстровано 5 новонароджених дітей.

З 1 квітня 2021 року органи реєстрації здійснюють ведення реєстрів територіальних громад виключно в електронній формі. Для здійснення обліку міграції населення та встановлення точної кількості осіб, що проживають на певній території запроваджено автоматизовану систему — Реєстр територіальної громади, основна ідея якої спрямована на створення єдиного інформаційного простору та передумов для переходу на електронний документообіг. Основним завданням сьогодення є щоденне наповнення РТГ актуальною інформацією. 

 

-Видано довідок різного характеру в кількості 430 шт.

а саме

а) довідок про склад сім`ї, витягів з РТГ, довідок в нотаріальні контори для оформлення спадщини, акти обстежень.

 

 

-Ведеться облік військово-зобов`язаних, здійснюється оповіщення військово-зобов`язаних та призовників. Складаються списки юнаків для приписки до призовної дільниці.

Мною в грудні місяці було сформовано 9 справ, та доставлено в Городок на військкомат 7 юнаків, які пройшли приписну комісію.

  Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну наші хлопці так само встали на захист своєї країни. Всього мобілізовано та служить в ЗСУ 21 військовослужбовців.

 

 

4.

За звітний період на території старостинського округу проводилися наступні роботи та заходи.

  • В с. Нове Село громадою села було організовано та відремонтовано зовнішній вигляд храму “Святителя Миколая Чудотворця”, де тепер церква стала прикрасою нашого села.

 

  • А  в храмі УГКЦ “Пресвятого Серця Христового” с. Березець також проводиться велика робота, де цього року планують закінчити розпис храму. Вкладена велика праця та пожертва парафіян.

 

- Прибиралися узбіччя вздовж дороги в с.Нове Село та с.Березець

-  До великодніх свят прибирали територію цвинтарів.

- За кошти міської ради та небайдужих жителів с. Березець було проведено ремонт сцени в будинку культури.

- Завдячуючи ініціативній групі та спонсорам ( це фермери та ПП ) було замінено вікна у пункті тимчасового медичного базування в с. Березець та спортзалі Березецького ЗЗСО І-ІІІ ст.

- за рішенням виконавчого комітету в с.Нове Село був демонтований пам`ятник ( солдат років Великої Вітчизняної війни) в с. Нове Село.

 

- за кошти міської ради  проведено часткову зрізку дерев біля народного дому в с. Нове Село та кронування дерев біля школи в с. Березець.

- за ініціативи та організації роботи  нашої депутатки Пілющак Л.І. було демонтовано аварійну зупинку в с. Нове Село.

  • На території наших сіл регулярно вивозять сміття.
  • Освітлені центральні дороги с. Березець та с. Нове Село

 

  • Велика робота була проведена з тимчасово переміщеними особами.

В нашому окрузі було зареєстровано 140 осіб в приватному секторі. На даний час проживає 8 осіб.

 

Неодноразово наші жителі збирали та збирають і надалі кошти та продукти для наших військових.

 

Є ще багато різних добрих справ, про які мені зараз важко говорити.

 

5.

 Тепер поговоримо про наші проблеми та плани на майбутнє.

 

   Однією з найбільших проблем для нашого округу це є стан доріг загального користування місцевого значення та доріг комунальної власності. Комунальні дороги потребують підсипання щебенем, а саме

в с. Нове Село вул. Озерна, Зелена, Піддолинівська, Ясенівська.

Ще однією проблемою є освітлення цих самих вулиць в с. Нове Село.

 

Неосвітленою вулицею залишилася вулиця Театральна в с. Березець, де є школа, клуб, медпункт.

 

На цей рік плануємо провести ремонт даху в пунктімедичному пункті  тимчасового базування с. Березець за допомогою коштів міської ради та небайдужих громадян.

Нам також потрібно перекрити дах в адмінбудинку по вул. Дрогобицька 1а.

 

6. Маю надію, що спільними зусиллями керівництва міської ради, небайдужих громадян, меценатів ми зможемо реалізувати всі наші плани.

 

 Найважливіше у своїй роботі вважаю взаєморозуміння. Співпрацю та довіру мешканців Новосільського старостинського округу,  депутатів, членів виконавчого комітету, та тих які не просто критикують, а вносять пропозиції з покращенням життя громади.

 

Всім нам бажаю миру, здоров`я та впевненості у завтрашньому дні.

 

З повагою староста Іванна Сбитова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень