A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Звіт старости Переможненського старостинського округу за 2022 рік Гладиш Оксани Миколаївни

Дата: 20.02.2023 11:34
Кількість переглядів: 198

 Рішенням  Комарнівської міської ради мене призначено на посаду старости Комарнівської міської ради Переможненського старостинського округу на строк повноважень Комарнівської міської ради 8 скликання. Також рішенням сесії Комарнівської міської ради утворено Переможненський старостинський округ, в який входить одне село Переможне. Визначено, що за адресою: с.Переможне вул.Шевченка,2 Львівського району, Львівської області знаходиться адмінбудівля Переможненського старостинського округу, яка є робочим місцем старости.

Кількісні дані населення села:

Площа старостинського округу становить 1707,8га, в т.ч. 960,7га земель ННВЦ «Комарнівський».

Чисельність населення станом на 01.01.2023 року – 1980чол.,

Домогосподарств- 706,

Народилося-10,

Померло -32,

Одружилося –0 .

Кількість ВПО на території старостинського округу -52;

Кількість мобілізованих в с.Переможне - 19, одна мешканка працює госпітальєром в Першому добровольчому мобільному шпиталі ім.Миколи Пирогова, та на жаль один воїн, наш Герой- Андрій Халак загинув.

На території округу функціонують наступні установи: Переможненський заклад загальної середньої освіти І-ІІІст., де навчається 260 дітей, Переможненський заклад дошкільної освіти «Квітуча вишенька», який відвідує 90 дітей, медичний пункт тимчасового базування, Народний дім с.Переможне, бібліотека с.Переможне.

Керуючись ст.54-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні та Положенням про старосту Комарнівської міської ради протягом звітного періоду в межах своїх обов’язків:

  • брала участь у засіданнях виконавчого комітету, та сесій Комарнівської міської ради;
  • виконувала доручення  міської ради, її виконавчого комітету, міського голови та його заступників, інформувала їх про виконання доручень;
  • щодня з 9.00год до 18год.та навіть в після робочий час, за місцем проживання жителів, та в себе вдома, здійснювала прийом громадян, які звертаються з проблемами різного характеру. Щоденно приймаю більше 50 телефонних дзвінків від мешканців села в робочий, та поза робочий час і навіть вночі.
  • Надавала рекомендації та консультації, зокрема у сфері соцзахисту, освіти, культури, житлово- комунального господарства, медичної допомоги, успадкування майна та ін.;
  • здійснюю облік, ведення, зберігання 13 погосподарських книг на 2021-2025 рр. Це досить великий об’єм роботи, там вноситься інформація про всіх зареєстрованих мешканців села , а їх близько 2000, дата народження, відмічаємо хто народився, хто помер, хто зареєструвався, хто знявся з реєстрації. Ведеться інформація про площу всіх будинків, рік побудови, площу земельних ділянок;
  • видала 597 довідок різного характеру, в більшості це в органи соц. захисту населення;
  • вчинено 51 нотаріальних дій ( це складання та посвідчення заповітів, видача довіреностей та заяв);
  • вносила інформацію до Реєстру територіальної громади;
  • здійснено реєстрацію місця проживання 16 осіб, та зняття з реєстрації -4 осіб;
  • забезпечувала ведення діловодства (зареєстровано  24 вхідних документів, вихідних 94 документи, з них 43 акти обстеження домогосподарств);
  • відреагувала на 900 усних заяв;
  • 160 мешканцям була надана допомога в написанні заяв в відділ соцзабезу, на виконком та сесію ради;
  • подавала статистичну звітність (6 - сільрада, 1 - житлофонд) де готується та подається інформація про чисельність населення, кількість ВРХ – було 41, свиней- 30, кіз- 4, коней -23, дворів – 706, землі закріпленої за господарствами – 298,51га, всі житлові будинки, 1-но кімнатні, 2-о кімнатні , 3 –и кімнатні і т.д . площі житлових будинків, ці звіти займають багато часу та зусиль;
  • вела військовий облік на території села , а саме проводила звірку картотеки загального обліку із картотекою 1 відділу  Львівського РТЦК та СП, підготувала списки та особові справи 10 громадян 2006 р.н. для приписки до призивної дільниці,  де всі пройшли комісію ;
  • виконувала розпорядження 1 відділу  Львівського РТЦК та СП щодо оповіщення військовозобов’язаних на виконання Конституції України, Законів України «Про оборону України», «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»;
  • вела облік землі, вручала повідомлення про сплату земельного податку всім жителям села;
  • Здійснювала моніторинг благоустрою на території села, та вживала заходи для підтримки його в належному стані:

Постійне прибирання на зупинках громадського транспорту, та придорожньої смуги. Обкошення трави біля зупинок, оскільки Служба автомобільних доріг цього не робить ніколи.

Постійно підтримується задовільний санітарний стан біля встановлених контейнерів на ТПВ.

Обкошення трави біля пам’ятних знаків, капличок, насадження квітів та догляд за ними на протязі року.

 

Утримання в належному санітарному стані сільського кладовища.

Проводилось обслуговування вуличного освітлення, де було замінено згорівши лампи на  енергозберігаючі .

В селі проводиться щотижневий вивіз ТПВ 22 контейнерів фірмою Ековей Вест менеджмент. Подала списки  для оформлення договорів на індивідуальні смітники, але поки що нас не переводять на індивідуальний вивіз ТПВ .

Вдалося провести новий водопровід від лікарні і до Народного дому с.Переможне, де підключені школа, дитячий садок , два багатоквартирні будинку і мешканці, які мешкають близько садочку, кошти на матеріали були виділені Львівгазвидобуванням, і за виконані роботи проплачено міською радою. До допомоги активно долучилися працівники дитячого садку, мешканці села та працівники школи.

Було організовано і збудовано нову кладку через річку Струга на Бучали, де також була активна допомога мешканців.

Долучалася до благодійних акцій, до свята святого Миколая цього року було закуплено 75 подарунків для всіх дітей ВПО, дітей, чиї батьки мобілізовані, а також сиріт.

Від початку війни дуже активна робота ведеться для допомоги воїнів, які захищають нас. В березні місяці наша мешканка Ткаченко Галина доставила нам до кордону дуже велику допомогу, де ми 4 -ма бусами це все забирали. Там були ліки, продукти харчування, одяг та взуття. Дякуючи їй, ми змогли майже на протязі цілого року допомагати нашим воїнам, та ВПО. Потім ще була від неї допомога з ліками, які ми також передавали для наших захисників. Мешканці активно відгукуються на всі мої прохання щодо допомоги воїнам, варили вареники, випікали випічку, ми більше як 150 передач оформили, і передали всім нашим мобілізованим воїнам, і їхнім побратимам. Люди  залишають по всіх магазинах в селі, ми це забираємо і в Народному домі з працівниками культури, та небайдужими мешканцями, пакуємо в великі коробки, і наші волонтери розвозять. Велика подяка нашому мешканцю і депутату Чурку Михайлу, та і всім волонтерам,  наші хлопці отримують все, що передаємо. Велика подяка за фінансову допомогу від мешканців з села, та від тих які знаходяться за кордоном. Дуже багато речей нам вдалося закупити і передати, це два тепловізори, форми, берці, стєльки з підігрівом, та багато інших дорогих речей. Постійно на зв’язку з усіма нашими мобілізованими, де від них дізнаємося про всі потреби. В школі і в Народному домі плели маскувальні сітки,  і передавали воїнам. Також провідуємо воїнів в реабілітаційному центрі, де також веземо їм смаколики приготовлені нашими мешканками. Ведеться постійна робота для допомоги нашому війську.

Виготовляли протитанкові їжаки для потреби війська, встановлювали два блокпости, потім по вказівці розбирали їх. 

 Особисто контролюю сім’ї які опинилися в важких життєвих умовах, тісно співпрацюю з соц. службою по таких сім’ях. Це постійний контроль над заборгованістю за комунальні послуги, де є вічна проблема. Допомагаю в оформленні матеріальних допомог сім’ям, які потребують.

Відвідую одиноких хворих які знаходяться в лікарні, допомагаю з оформленням паспорта громадянина України, та соціальної допомоги, оформлення в геріатричний пансіонат.

 

Здійснюю облік та передачу показників лічильників вуличного освітлення, та встановлюю час на таймерах для освітлення.

Брала  участь у організації та проведенні заходів нашими працівниками культури в Народному домі  до Небесної Сотні,  Дня вишиванки,  Дня матері, Дня захисту дітей, Дня Конституції, Дня Державності, Дня Незалежності України, Дня Збройних сил України і свята Покрови, Дня гідності, пам’яті жертв голодомору. Деякі заходи проводилися в Народному домі, а деякі онлайн.

 

Хочу щиро подякувати своїм мешканцям-господарникам, які без прохання роблять благоустрій прилеглої території в селі, та на зупинках громадського транспорту,  насаджують кущі та дерева, чистять рови. Дякую всім за допомогу , підтримку  ну і звичайно критику. Слава Україні! Героям Слава!

 

 

             10.02.2023рік                                             Оксана ГЛАДИШ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень