A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Звіт старости Бучалівського старостинського округу за 2022 рік Новіцької Марії Володимирівни

Дата: 20.02.2023 11:30
Кількість переглядів: 208

З  В  І Т

старости Бучалівського старостинського округу

 про роботу у 2022  році

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в  Україні», Положення про старосту Комарнівської міської ради та іншими нормативно-правовими актами, я Новіцька Марія Володимирівна, староста Бучалівського  старостинського  округу  Комарнівської міської ради звітую про свою роботу за 2022 рік.

У своїй роботі я керувалась Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»  законодавчими актами України, виконувала розпорядження міського голови Комарнівської міської ради, рішення Комарнівської міської ради та виконавчого комітету. Старалась постійно бути присутньою на щотижневих нарадах, які проводились міським головою, також  відвідувала засідання виконавчих комітетів та сесій Комарнівської міської ради.

До Бучалівського старостинського округу входять три населені пункти: Бучали, Катериничі і Литовка, інтереси яких я представляю.

Станом на 1 січня 2022 року в селі Бучали  налічувалось 1314 осіб, в селі Катериничі  - 213 осіб, в селі Литовка – 62 особи.  Всього разом по Бучалівському  старостинському окрузі - 1588 осіб.

На території  Бучалівського старостинського округу є такі діючі підприємства, які здійснюють свою діяльність і при потребі приходять громаді на допомогу. Це - ТзОВ «Мізол-Захід»,    ТОВ «Вест Агро Груп», ТОВ «Ю.КОМ», ТОВ «Архітектурно-реставраційне підприємство «РАВЕЛІН  98», ТОВ «ГРІН КАП», ТзОВ «Октавія Вуд». Також здійснюють свою діяльність ФОПи «Храпко В.М.», «Кулик М.М.», «Марців О.З.», «Гірняк Н.О.», «Кравчук Г.І.»,  ПП «Відпочинок», КП «Комарик». Функціонують такі установи: два Народні Доми, один в                  с. Катериничі , один в с. Бучали, Бучалівський ЗЗСО І-ІІ ст., в с. Бучали, медичний пункт  тимчасового базування в    с. Бучали, три релігійні організації, релігійна організація Архангела Гавриїла і  Пресвятої Тройці в селі Бучали та Княгині Ольги в с. Катериничі, зареєстрована громадська організація (футбольна команда) «Арсенал-Бучали».

За минулий рік було пророблено велику роботу. Адже, 2022 рік був дуже  важким, бо наша Україна у війні, яку розпочала російська федерація. З початком повномасштабного вторгнення  росії в Україну перед громадою  постали важливі завдання, а саме:

  • насамперед долучитись до облаштування пунктів і приміщень для прийому переміщених осіб, які вимушено покинули свої домівки, тікаючи від активних бойових дій
  • та долучитись до  допомоги Збройним Силам України.

Наша громада, в тому числі і дирекція школи, миттєво відреагували  на першочергові потреби переміщених осіб і надала прихисток  146-ти  особам.

Всі ці особи мною були зареєстровані в с. Бучали. Водночас їм було надано допомогу в оформлені статусу ВПО та допомогу на проживання.

З початку вторгнення, з нашого старостинського округу на захист України стали 28 хлопців, в тому числі 2 внутрішньо переміщених особів, що були зареєстровані в Бучалах. Всі вони по даний час захищають нашу державу. Всі ті, хто до мене звертався про допомогу у придбанні форми, чи військового спорядження, старалась допомогти. Часто зверталась  за допомогою до  Володимира Коса, який щоразу на мої звернення допомогти хлопцям, відгукувався  позитивно і надавав затребувані речі.

Небайдужими залишались і наші мешканці до тих, хто захищає нашу державу. Кожен раз на заклик зібрати допомогу хлопцям, які стоять на передовій, масово збирали  продукти харчування, випікали булочки, пиріжки, солодощі, ліпили вареники і передавали нашим захисникам. Ми неодноразово завозили овочі, фрукти, солодощі для воїнів-інвалідів, які знаходяться на лікуванні в  реабілітаційному центрі у Великому Любині.  Кожного дня в  Народному домі жінки та дівчата плели і по цей час плетуть маскувальні сітки, які передавали і  передають через волонтерів на передову. Також багато допомагають хлопцям наші волонтери: Сидоренко Світлана, Пеленська Ірина. Багато  гуманітарної допомоги передає військовослужбовцям та ВПО  Попович Галина та Гук Галина.

Хочу наголосити, що поряд з питаннями, які стосуються  захисту України у цій важкій війні, виконувалась і робота старости згідно посадової інструкції.

На протязі 2022 року було видано 530 довідок. Було складено – 49 актів матеріально-побутових умов проживання та фактичного проживання, видано 15 характеристик. Було всього  надіслано 95 листів вихідної кореспонденції. Кожного року на 1 січня проводиться уточнення  записів в погосподарських книгах.  У  нашому окрузі  нараховується 640  обєктів погосподарського обліку.

      На протязі року мною, як старостою готувалась і подавалась статистична звітність, а саме: про кількість внутрішньо переміщених осіб, кількість населення (окремо по категоріях), про чисельність господарств, про осіб різних категорій: учасників АТО, неповнолітніх дітей, багатодітних сімей, про кількість утримання поголів’я в господарствах, уточнювались списки по нарахуванню земельного податку, для громадян, які мають в користуванні земельні ділянки.

На старост покладені обов’язки  ведення військового обліку в старостинських округах. До вересня мною складались списки 16 – ти річних юнаків, які проживають на округах,  збирались на них відповідні документи, формувались в особові справи. Одночасно мною велась організація цих хлопців, для проходження медичної комісії з подальшим направленням їх до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для проходження приписної комісії. З початком війни і  впродовж року проводилось оповіщення військовозобов’язаних по мобілізації згідно розпоряджень.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Комарнівської міської ради № 10 від 26.02.2021 року «Про уповноваження посадових осіб Комарнівської міської ради на вчинення нотаріальних дій»  старости є уповноваженими  особами на вчинення  нотаріальних дій», визначених ст. 37 Закону України «Про нотаріат», крім  пунктів 6, 7 частини 1 цієї статті. Відповідно до цього рішення складались заповіти, доручення та посвідчувались  підписи  на заявах.  За попередній рік було складено 14 нотаріальних дій.

Також на старост покладені обов’язки здійснювати  реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання громадян. Вказані обов’язки  в перші місяці війни  не проводились, бо  не працювали Державні реєстри,  і лише з серпня місяця 2022 року ми отримали доступ до реєстрів та почали надавати дані послуги. За цей період було знято 2 особи і зареєстровано 9 осіб. Також на старост покладені повноваження ведення реєстру територіальної громади. Згідно цією програми проводилась актуалізація  даних громадян, формувались витяги з місця проживання.  Було видано 136 витягів.

Старостою проводився особистий прийом громадян. За 2022 рік на особистому прийомі зареєстровано 80 осіб. Ці звернення стосувались:

  •  оформлення нотаріальних дій;
  •  реєстрації, зняття з реєстрації  місця проживання;
  •  видачі актів матеріально-побутових умов, та встановлення фактичного місця проживання особи.
  • характеристик.

Постійно на протязі  цілого року мною надавались консультаційні послуги  особам, які звертались, з питань:

  • щодо отримання документів, таких як: свідоцтв про народження, про смерть, ІD  карток, ідентифікаційних номерів;
  • щодо оформлення допомоги при народженні дитини;
  • щодо оформлення допомоги    малозабезпеченним сімям;
  •  щодо оформлення субсидій та пільг;
  •  щодо оформлення спадкових прав.

В лютому 2022 року з місцевого бюджету Комарнівською міською радою  було виділено 500 тисяч грн на завершення будівництва спортивного майданчика зі штучним покриттям в с. Бучали, який в червні  було урочисто відкрито. Зважаючи на прохання молоді,  радою було встановлено і біотуалет біля майданчика. Долучився до благоустрою і наш мешканець Ліпар Андрій, який проявив ініціативу і за свій кошт встановив камеру спостереження на спортивному майданчику з метою його збереження. Від цього часу  на цьому спортивному майданчику активно займаються діти і молодь.

        На протязі цілого року гостро стояло питання благоустрою населених пунктів. Навесні установами, організаціями, підприємствами, мешканцями наших населених пунктів було проведено толоку з прибирання територій. Я щиро хочу подякувати всім тим, хто долучався до толоки і  постійно підтримує благоустрій.

Окремо хочу згадати про роботу, яка була організована мною з благоустрою території, що прилягає до вул. Вокзальної в селі Бучали і веде до нашого майданчику зі штучним покриттям. За мого особистого сприяння, було обкошено трактором всю територію та вичищено вручну від чагарників і зарослів ділянку вздовж цієї ж вулиці.

        Восени мною було організовано підсипання дороги по вул. Січових Стрільців, що веде до Бучалівської школи, яка на початок навчального року була в жахливому стані. За допомогою я звернулася до директора  ТОВ «ВЕСТ АГРО ГРУП» Брийовського Віталія, який зважив на моє прохання і надав два камази матеріалу для підсипання дороги, за що я йому дуже вдячна.

У 2022 році була проблема з трубою по вулиці Січових Стрільців, яка була повністю замулена і замерзла і зовсім через неї не протікала вода, що спричинило затоплення  дороги і частини подвір’я гр. Гринач О.М. Мною було організовано роботу людей та транспорту, щоб розкопати дану  трубу, почистити  її від намулу і знову закопати. Таким чином було ліквідовано  підтоплення даної території.

Хочу зауважити, що я кілька разів письмово зверталася до Служби автомобільних доріг з проханням почистити дорогу Т-1425 в селі Бучали біля пішохідних тротуарів, де після зими на залишках піску проросла трава та високорослі бур’яни.  Але в кінцевому результаті благоустроєм постійно займаюсь я, включаючи ще догляд за зупинками.

За 2022 рік Комарнівською міською радою було  придбано і замінено  21 світильник вуличного освітлення які вийшли з ладу в селі  Бучали, а я як староста здійснювала супровід цих робіт.  

Підсумовуючи свій звіт,  я хочу повідомити, що ще дуже багато  чого потрібно зробити в населених пунктах нашого старостинського  округу. Зокрема, в першу чергу потребує ремонту вулиця Вокзальна в с. Бучали  з асфальтним покриттям. Також потребують хоча б ямкового ремонту наші комунальні дороги в селах Бучали, Катериничі і Литовка.  Постійною проблемою є заміна світильників вуличного освітлення, а оскільки наші населені пункти є повністю освітленні, то на заміну -  потрібно значно більше світильників, ніж ми отримуємо.

Першочерговим для мешканців с. Бучали є і питання добудови дитячого садочку, на який так сильно чекають наші мешканці і які постійно мені  про це нагадують і запитують. Але я вірю і надіюсь,  що коли прийде ПЕРЕМОГА і настане МИР, ми всі  разом зможемо це втілити в життя.

На завершення я хочу подякувати   керівництву Комарнівської міської ради, депутатському корпусу за співпрацю, за фінансування, за поради, всім ініціаторам добрих справ і активним громадянам,  які допомагають  у вирішенні питань, зокрема, нашого Бучалівського старостинського  округу. Всім тим,  хто підтримує нас, допомагає, вносить реальні пропозиції  по покращенню  життя громадян. Маю  велику надію, і надалі, на тісну співпрацю з керівництвом підприємств, фізичними особами - підприємцями,  з  депутатами, з активними громадянами    населених пунктів    на їхню активну допомогу,   щоб разом зробити  наші населені пункти  ще кращими.  

Дякую за увагу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень