A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Звіт старости Тулиголівського старостинського округу за 2022 рік В'єнц Світлани Омелянівни

Дата: 20.02.2023 11:24
Кількість переглядів: 662

З В І Т

старости Тулиголівського старостинського округу

Комарнівської міської ради Львівського району Львівської області

                                                                           

 

     Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», законодавством України в межах моїх повноважень, Положенням про старосту Комарнівської міської ради та іншими нормативно-правовими актами, я, В’єнц Світлана Омелянівна- староста  Тулиголівського старостинського округу звітую про свою роботу .  

     Відповідно до  рішення  Комарнівської міської ради Львівського району Львівської області  VШ скликання від  03 грудня 2020 року № 11  виконувала обов’язки старости, а з 24 грудня 2020 року згідно  рішення № 25 Комарнівської міської  ради  мене затверджено  старостою  с.Тулиголове.

      Тулиголівський  старостинський округ складається з села Тулиголове.  Аміністративна  будівля Тулиголівського старостинського округу знаходиться за адресою: с.Тулиголове, вул.Весела,13 Львівського району Львівської області, яка є робочим місцем старости. 14 липня 2021 року прийнято Закон України № 1638-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост», який став важливим кроком для просування реформи децентралізації. Положення про старост  старостинського округу  визначає  правовий статус старости, порядок його обрання та припинення повноважень, відповідальність, порядок звітування та інші питання пов’язані з діяльністю старости.

      На території Тулиголівського старостинського округу є такі заклади: Тулиголівський ЗЗСО I-II ступенів, медичний пункт тимчасового базування, народний дім, сільська бібліотека, пам’ятка архітектури національного значення- Костел святої  Дороги 1600 року побудови ( на даний час -Церква Покрови Пресвятої Богородиці), палац Балів. Два рази в тиждень мешканців села обслуговують працівники  Укрпошти.

       Згідно даних погосподарського обліку  на території  села зареєстровано всього  об’єктів  погосподарського обліку – 340, в тому числі: 189 господарств, де  проживає  526 мешканців станом на 01.01.2023 року.

      Віковий склад населення: пенсіонерів - 121 чол., дітей дошкільного та шкільного віку-101 чол.,  багатодітних сімей-7, в яких виховується  24   дитини; одиноких матерів- 6; учасники  бойових дій  та АТО -6;   учасників  ліквідації аварії на ЧАЕС-1; учасники війни – 18.  В Тулиголівському ЗЗСО I-II ступенів навчається 53 дитини.

     Соціальним робітником обслуговується четверо одиноких  громадян, які  потребують стороннього догляду.

    Я, як староста та член виконавчого комітету Комарнівської міської ради брала участь у засіданнях виконавчого комітету міської  ради та пленарних засіданнях сесій. Відповідно до частини 6 статті 54-1 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” від 21 травня 1997р. № 280/97 -ВР встановлено, що при здійсненні наданих повноважень староста є відповідальним і підзвітним міській раді. Відповідно до даного закону виконую доручення міської ради, її виконавчого комітету, міського голови, інформую їх про виконання доручень.

      Робота на посаді старости Тулиголівського старостинського округу пройшли у співпраці з мешканцями старостинського округу, керівництвом Комарнівської міської ради, депутатським корпусом ради, фермерами та підприємцями.   Робота старости постійно потребує вивчення законів, постанов та інших нормативно-правових документів.   Проходила  навчання у  навчальній  програмі «Кроки для старост 2021» від U-LEAD з Європою.

Прийом  громадян  проводжу  за місцем роботи в межах робочого часу  та  часто в  позаробочий час  в залежності від ситуації мешканців. Здійснюю моніторинг стану дотримання їхніх прав і законних інтересів у сфері соціального захисту,  культури,  освіти, житлово-комунального господарства, реалізації ними права на  медичну допомогу.

На особистому прийомі  громадян  надано консультацій - 158 , це  ті мешканці округу, що зверталися за консультацією щодо виплати соціальних послуг, отриманням довідок, характеристик. Щодня мешканці округу звертаються та отримують роз’яснення в телефонному режимі. Усім громадянам,  які звернулися на особистий прийом надано необхідну інформацію  та  роз’яснення.

В старостинському окрузі веду  погосподарський облік домогосподарств, як вид первинного обліку, передбачений для накопичення і систематизації  відомостей, які збираю по кожному  домогосподарству і які необхідні  для проведення  державних статистичних спостережень. В 2021 році заводила нові погосподарські книги на 2021-2025 роки, в яких здійснюю облік зареєстрованих мешканців села, облік земельних ділянок, житлових будинків та їх площі, вношу  зміни щодо реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання громадян, худоби та птиці, які перебувають в приватній власності, сільськогосподарська техніка. На підставі погосподарського обліку  здавала  звіти: форми №6 –сільрада (річна)  та житловий фонд.

       Видаю довідки у межах наданих повноважень: так за  2022 рік видано довідок довільного характеру– 361, це довідки на субсидію, різного виду допомоги, на переоформлення спадщини ,  для подання в центр зайнятості та  46 витягів з реєстру територіальної громади . Громадяни  також зверталися за отриманням характеристик з місця проживання для представлення їх до різних організацій. Проведено  12  обстежень умов проживання громадян та складалися відповідні акти.

      Відповідно до покладених на мене  обов’язків  вчиняю нотаріальні дії на території старостинського округу. У 2022 році на території Тулиголівського старостинського округу  вчинено 6 нотаріальних дій. Здійснено державну реєстрацію усіх заповітів та дублікатів заповіту у Спадковому реєстрі, про що отримано витяги з Львівської регіональної філії ДП « Національні інформаційні системи».

      Допомагаю в оформленні документів на призначення житлових субсидій,  матеріальних допомог  малозахищеним верствам населення  для подальшої передачі   до Комарнівської  міської ради на призначення  житлових субсидій, матеріальних  допомог.

​​       Приймаються заяви на виготовлення технічних та проектних документацій  на земельні ділянки для їх передачі у власність, які надалі подаються на розгляд сесії Комарнівської міської ради.

      Здійснюю реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання на території старостинського округу громадян та подання відповідним органам відомостей щодо реєстрації місця проживання згідно з чинним законодавством. За 2022 рік зареєстровано 3 людини, вибула -1 людина.

      З 1 квітня 2021р. органи реєстрації здійснюють ведення реєстру територіальних громад в електронній формі, для здійснення обліку міграції населення та встановлення точної кількості осіб, що проживають на певній території запроваджено автоматизовану систему - реєстри територіальної громади, основна ідея якої спрямована на створення єдиного інформаційного простору та передумов для переходу на електронний документообіг. Постійно здійснюю актуалізацію даних в системі РТГ.

У 2022 році через повномаштабне вторгнення росії в Україну зі зони активних бойових дій на територію Тулиголівського старостинського округу приїхали  30  внутрішньо  переміщених осіб, яких   було взято на облік, видано   довідки  та здано заяви на отримання допомоги. Приймала від власників житлових будинків заяви на компенсацію витрат за тимчасове розміщення ВПО. Організовувала разом з мешканцями  та священниками продуктові набори для сімей  ВПО. Разом з відділом соціального захисту та благодійними організаціями, волонтерським рухом «Єдність»  допомагала внутрішньо переміщеним особам продуктами харчування, засобами гігієни, одягом.

       Відповідно до покладених на мене обов’язків веду облік військовозобов'язаних, здійснюю оповіщення військовозобов'язаних, які підлягають призову або мобілізації.  В 2022 році було сформовано три справи на юнаків, які підлягають приписці до призовної дільниці.  Супроводжую  хлопців   на  проходження медичної комісії у перший відділі  Львівського РТЦК та СП.

       Постійно вносяться зміни про землекористувачів, які мають земельні ділянки на території старостинського округу та подаються дані  в податкову службу для правильності  нарахування  земельного податку. Розношу  податкові повідомлення про нарахування земельного податку та проводжу роботу по  погашенню заборгованості мешканцями із сплати земельного податку.

      В 2022 році видано 49 вихідних документів. Представляючи інтереси жителів округу подавала звернення в ПрАТ «Львівобленерго» про неналежну потужність електропостачання по вул.Миру в с.Тулиголове, про обрізання гілок на деревах, які  замикали електричні проводи. Неодноразово зверталася   в Управління транспорту і зв’язку ЛОДА про відновлення рейсу маршрутки  Тулиголове-Городок-Львів. Перевізник  два рази відновлював свій маршрут, але на даний час маршрутка так і не здійснює перевезення пасажирів,  пояснюючи  малою кількістю пасажирів. Неодноразово писала листи- клопотання щодо ремонту доріг комунальної власності, які й на даний час знаходяться в незадовільному стані.

       Благоустрій населеного пункту завжди є важливим і актуальним  у моїй роботі. Протягом року організовувала загальні толоки по прибиранню та обкошуванню сільського кладовища, узбіччя під’їзних доріг,  придорожніх ровів  закинутих домогосподарств, території  біля  народного дому та адмінбудинку,  біля пам’ятного знаку загиблим воїнам УПА,  автобусної зупинки.  Велика подяка  Маланчуку  Б.С.  та  Огірко М.Д.  за надану  допомогу  під час прибирання  території старостату.  В 2022 році  було прибрано   підвальне приміщення в народному домі, проведено  електричну проводку, зроблено косметичний ремонт.  На даний час приміщення  використовується   як укриття. Відновлено зупинку громадського транспорту , а саме: поштукатурено стіни та зроблено внутрішню побілку. За активну участь у  прибиранні   велика подяка мешканцям, які постійно долучаються і підтримують мене.  Постійно проводжу роз‘яснювальну роботу  з власниками приватних магазинів та мешканцями села щодо дотримання правил благоустрою. В 2022 році заключала договора з мешканцями по вивезенню твердих побутових відходів, які передані надавачу послуг.  

        На численні звернення від мене, як старости, від  Комарнівської міської ради та колективні звернення від мешканців села Тулиголове та інших небайдужих людей  в листопаді  2022 року за кошти обласного бюджету було відремонтовано 1250 м дороги  місцевого значення  С140340 Комарно – Тулиголове.  Решту даної дороги завдяки спонсорам було прогрейдеровано .

      За кошти місцевого бюджету придбано булерьян для опалення народного дому с.Тулиголове та замінено електричну проводку в адмінбудинку старости.                                                                             В 2022 році завершено реалізацію проєкту  щодо реконструкції вуличного освітлення по вул. Миру, Весела в с.Тулиголове, який було реалізовано завдяки Львівській обласній раді, Комарнівській міській раді, фінансовій допомозі   Огірка М.Д, Кликоцького І.Є, Сеньківського Р.І,  Довгуня В.С.  жителів села та  власників магазинів. Також підготувала та подала документи на участь в мікропроекті по вуличному освітленні по вул.Берегова, вул.Гайова в с.Тулиголове, але у зв’язку з військовими діями конкурс не проводився.

     Неодноразово разом з мешканцями села готували та  передавали для наших захисників, які проходять службу в Збройних Силах України  домашню випічку, вареники, закрутки  та фінансову допомогу.   До Великодніх свят, Дня Незалежності України та Різдвяних свят передавали фінансову допомогу,  солодку випічку для учасників АТО та поранених військовослужбовців, які перебувають на лікуванні в Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону м.Львова.

Вдячна жителям громади, які підтримують мене, дають поради, вносять пропозиції та слушні зауваження за ваше розуміння, що від нашого внеску, роботи, активності в проведенні змін стане кращим життя у Тулиголівському старостинського округу, бо нам тут жити і працювати.

Щиро дякую нашим військовослужбовцям, які стоять на захисті нашого мирного життя, тільки завдяки їм, ми можемо сьогодні працювати на благо нашого села та держави. Дякую всім, хто долучається до розвитку старостату, платникам податків, громадським активістам, працівникам бюджетної та комунальної сфери, фермерам за те, що вони своєю працею долучаються до розвитку села, незважаючи на обставини.

 

 

 

З повагою староста Тулиголівського старостинського округу   Світлана В’єнц


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень