A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі «Послуги з організації гарячого харчування для учнів пільгових категорій у закладах загальної середньої освіти та з організації гарячого харчування для дітей дошкільних відділень НВК»

Дата: 08.11.2022 11:05
Кількість переглядів: 151

Комарнівська міська рада Львівського району Львівської області

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі «Послуги з організації гарячого харчування для учнів пільгових категорій у закладах загальної середньої освіти та з організації гарячого харчування для дітей дошкільних відділень НВК» (Код національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» - 55520000-1 - Кейтерингові послуги), розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Комарнівська міська рада Львівського району Львівської області; вул. Січових Стрільців, 34, м. Комарно, 81562; код за ЄДРПОУ — 26411516; категорія замовника — замовник здійснює закупівлі для потреб органів місцевого самоврядування..

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): «Послуги з організації гарячого харчування для учнів пільгових категорій у закладах загальної середньої освіти та з організації гарячого харчування для дітей дошкільних відділень НВК» (Код національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» - 55520000-1 - Кейтерингові послуги)

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Відкриті торги UA-2022-11-04-004906-a

Розмір бюджетного призначення: 238`350,00 (двісті тридцять вісім тисяч триста п’ятдесят гривень 00 коп.) гривень згідно з наявними кошторисними призначеннями на 2022 рік.

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 238`350,00 (двісті тридцять вісім тисяч триста п’ятдесят гривень 00 коп.) грн.

Загальна вартість харчування розраховується:

1.Дітодні для учнів та дітей (згідно даних, які містяться у таблиці вище х(перемножуємо) на вартість 1-го дітодня (вартість харчування 1 дитини на 1 день) для учнів та  дітей, грн. = виводимо загальну вартість харчування для пільгових категорій та для дітей дошкільних відділень НВК.

 

 

№п/п

 

Назва установи

к-ть робочих днів

к-ть дітей

Дітодні

 

Вартість

1-го дітодня,грн

сума

Заклади загальної середньої освіти

1

Комарнівський опорний заклад загальної середньої освіти I-III ступенів

30

64

1920

 

 

2

Березецький заклад загальної середньої освіти

30

13

390

 

 

3

Грімненський заклад загальної середньої освіти

30

27

810

 

 

4

Переможненський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів

30

42

1260

 

 

5

Підзвіринецький заклад загальної середньої освіти I-III ступенів

30

20

600

 

 

6

Бучалівський заклад загальної середньої освіти I-II ступенів

30

27

810

 

 

7

Новосільський навчально-виховний комплекс I-II ступенів

30

19

570

 

 

8

Тулиголівський заклад загальної середньої освіти

30

10

300

 

 

9

Татаринівський навчально-виховний комплекс I-II ступенів «Заклад загальної середньої освіти – дошкільний заклад освіти»

30

3

90

 

 

 

Всього:

 

225

6750

 

 

Дошкільні відділення НВК

1

Новосільський навчально-виховний комплекс I-II ступенів «Заклад загальної середньої освіти – дошкільний заклад освіти»

30

2

60

 

 

2

Татаринівський навчально-виховний комплекс I-II ступенів «Заклад загальної середньої освіти – дошкільний заклад освіти»

30

 

 

 

 

 

 

 

2

60

 

 

Обґрунтування технічних, якісних характеристик.
Харчування учнів повинно повністю відповідати фізіологічній потребі дитячого організму у поживних речовинах та енергії відповідно до віково-статевих особливостей,  а також вимогам санітарного законодавства та нормам харчування, встановленим постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 (далі постанова № 305).
Учасник розраховує ціну послуги відповідно до примірного чотиритижневого сезонного меню для різних вікових груп, що також враховують особливі дієтичні потреби здобувачів освіти/дітей (у разі їх наявності) та сезонність (осінь, зима, весна, літо). Довіз гарячого харчування повинен здійснюватися учасником до закладу освіти. Ціна послуг має включати в себе витрати на закупівлю продуктів, транспорт, приготування, а також витрати на прибирання тощо. Ціна послуг повинна включати в себе всі податки та збори, обов’язкові платежі.
Меню сніданків для пільгових категорій учнів, учнів 1-4 класів, дошкільнят повинно бути розроблено та затверджено Учасником відповідно до п.36 постанови 305. Примірне чотиритижневе сезонне меню Учасник-переможець після укладення договору про закупівлю послуг за результатами поведеної спрощеної закупівлі погоджує з територіальним органом Держпродспоживслужби. Без такого погодження дозволено використовувати меню, рекомендоване МОЗ України відповідно до наказу МОЗ від 05.11.2021 року № 2441.
Меню-розклад складається на основі примірного чотиритижневого сезонного меню з урахуванням технологічної документації на страви та вироби. Заміна страв та продуктів харчування у меню-розкладі допускається у разі виникнення об’єктивних причин (проблема з постачанням або якістю чи безпечністю окремого харчового продукту) та здійснюється в межах примірного чотиритижневого сезонного меню (зокрема, меню четверга може бути запропоновано в понеділок, відповідно меню понеділка - в четвер).
Учасник у тендерній пропозиції також враховує, що протягом року змінюється віковий та кількісний склад учнів, тому можливі зміни в кількості дітей в кожній віковій групі.
Учасник має врахувати та суворо дотримуватися графіку харчування дітей визначеного керівником закладу.
Продукти, які використовуються під час приготування їжі, повинні мати всі необхідні відповідно до законодавства документи, що підтверджують їх  якість та безпечність, та відповідати гігієнічним вимогам до харчових продуктів.    
Учасник повинен щодня проводити бракераж готових страв за участю медичного працівника школи чи іншої визначеної керівником закладу відповідальною за проведення бракеражу особою/ами. У разі встановлення та актування бракеражем факту неякісного приготування готових страв їх заміна повинна бути проведена не пізніше ніж протягом двох годин (у  відповідності до вимог п.24 постанови 305) та забезпечити дотримання вимог щодо відбору  і  зберігання добових проб страв.
Протягом надання послуг учасник повинен забезпечувати їдальню достатньою кількістю столового та кухонного посуду, кухонного інвентаря, спеціального та санітарного одягу, миючими і дезінфікуючими засобами.
З метою підтвердження здійснення учасником процедури закупівлі заходів щодо розробки, впровадження та застосування Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), такий учасник повинен надати у складі своєї тендерної пропозиції копію відповідного наказу або копію іншого документа.

Учасник повинен передбачити проведення відомчого лабораторного контролю питної води,  готових страв, гігієнічних змивів з об’єктів навколишнього середовища, параметрів мікроклімату та освітленості в приміщеннях харчоблоку.
Учасник повинен надати замовнику послуги, якість яких відповідає наступним нормативним документам:
Вимогам Постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
Вимогам Закону України «Про дитяче харчування» від 14.09.2006 № 142-V.
Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість,  затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України № 116  від 02 лютого 2011 року (із змінами).
Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР.
Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23.07.2002 № 280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб».
Наказу МОЗ від 25.09.2020 №2205 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти».
Наказ МОЗ від 05.11.2021 року № 2441 "Про затвердження рекомендованого Примірного чотиритижневого сезонного меню рекомендованого для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6(7) років в закладах освіти..."

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо харчових продуктів» від 22.07.2016 №1602-VII.
Учасник несе відповідальність за якість та безпеку готової продукції, яка видається до споживання згідно норм чинного законодавства України.           
Учасники подають свої меню із зазначенням вартості страв та харчування на одного учня (дитину) за один день. Якщо вартість харчування буде різною урізні дні тижня – в такому випадку учасник окремо зазначає середню вартість харчування за один день та вираховує ціну своєї тендерної пропозиції виходячи із середньої вартості харчування за один день. Вартість харчування для учнів пільгових категорій може становити не більше 35 грн. за 1 день, для дітей дошкільних відділень – не більше 35 грн. за 1 день, для дітей з короткотривалим перебуванням (6-ти годинний робочий день) у Новосільському НВК - не більше 35 грн. за 1 день.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень