A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Встановлення місцевих податків і зборів та визначення розмірів їх ставок на території Комарнівської міської ради

Дата: 23.02.2022 18:14
Кількість переглядів: 471

Комарнівська міська рада 25 червня 2021 року прийняла рішення № 520 «Про встановлення місцевих податків і зборів та визначення розмірів їх ставок на території Комарнівської міської ради з 1 січня  2022 року».

Відповідно до додатку 1 до даного рішення «Положення про єдиний податок на території Комарнівської міської ради Львівської області з 1 січня 2022 року»  п.2.2. «У разі здійснення платниками єдиного податку першої і другої груп кількох видів господарської діяльності застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений для таких видів господарської діяльності», який прийнятий відповідно до п.6 ст.  293 Податкового Кодексу України «У разі здійснення платниками єдиного податку першої і другої груп кількох видів господарської діяльності застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений для таких видів господарської діяльності»

Згідно п. 2.1.1. рішення Комарнівської міської ради  № 520 «Про встановлення місцевих податків і зборів та визначення розмірів їх ставок на території Комарнівської міської ради з 1 січня  2022 року» «для першої групи платників єдиного податку – 5 відсотків від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) періоду»; та   2.1.2. «для другої групи платників єдиного податку ставка єдиного податку  у розмірі 10 відсотків від розміру мінімальної заробітної плати встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) періоду».

Податковий Кодекс України передбачає «293.2. Фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними, міськими радами або радами об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, для фізичних осіб - підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:

{Пункт 293.2 статті 293 в редакції Закону № 1797-VIII від 21.12.2016}

1) для першої групи платників єдиного податку - не більше 10 відсотків розміру прожиткового мінімуму;

{Підпункт 1 пункту 293.2 статті 293 із змінами, внесеними згідно із Законами № 71-VIII від 28.12.2014№ 1791-VIII від 20.12.2016}

2) для другої групи платників єдиного податку - не більше 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати.

З вище наведеного, платники єдиного податку у випадку здійснення кількох видів господарської діяльності застосовується норма сплати максимального розміру ставки єдиного податку, тобто 20%.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень