A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Про застосування РРО та ПРРО говорили під час «круглого столу» з суб’єктами господарювання у Городоцькій ДПІ

Дата: 18.02.2022 11:22
Кількість переглядів: 362

Фахівцями Городоцької ДПІ проведено черговий навчальний тренінг щодо використання реєстраторів розрахункових операцій, в тому числі програмних.

Податківці повідомили, що з 1 січня 2022 року застосування РРО та/або ПРРО платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки, стане обов’язковим. Можливість не застосовувати РРО в разі здійснення розрахункових операцій, залишиться лише у ФОП 1 групи єдиного податку. 

Зауважили, що незалежно від обраного виду діяльності, РРО або програмні РРО повинні застосовувати підприємці – єдинники другої – четвертої груп, які реалізують технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту, лікарські засоби, вироби медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я, ювелірні та побутові вироби з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння. РРО та розрахункові книжки не застосовуються при продажу товарів (наданні послуг) платниками єдиного податку (фізичними особами – підприємцями), які відповідно до ПКУ відносяться до груп платників єдиного податку, що не застосовують РРО.

Фахівцями податкової наголошено щодо можливості використання безкоштовних ПРРО. Разом з тим, висвітлено питання ведення обліку товарних запасів: платники єдиного податку ІІ-ІV групи, які не зареєстровані платниками ПДВ та не здійснюють реалізацію технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення, реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, облік товарних запасів не ведуть.

Ведення обліку товарних запасів або якогось іншого додаткового обліку з 01.01.2022 року для платників Єдиного податку І групи не передбачається.

Увагу підприємців - платників єдиного податку ІІ-ІV груп зосереджено на необхідності завчасної реєстрації РРО чи ПРРО у контролюючих органах з метою дотримання вимог чинного законодавства України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень