A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

На Городоччині відбулася зустріч з питань застосування РРО

Дата: 08.02.2022 11:36
Кількість переглядів: 252

Фахівці Городоцької ДПІ провели чергову  зустріч  з платниками податків з питань  застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО.

Податківці нагадали присутнім, що з 01.01.2022 року фізичні особи-підприємці платники єдиного податку ІІ-IV групи зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО у випадку здійснення «розрахункових операцій» у розумінні Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 № 265/95-ВР.

Фізичні особи-підприємці платники єдиного податку І групи з 01.01.2022 року при розрахунках з покупцями можуть не  застосовувати РРО та/або ПРРО.

При цьому, з 01.01.2022 року вже не діють положення пункту 61 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового Кодексу України, за яким застосування РРО та/або ПРРО для платника єдиного податку є обов’язковим у разі отримання таким платником доходу, що перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

Також, спікери повідомили про те, які категорії підприємців платників єдиного податку не повинні вести облік товарних запасів за місцем їх реалізації.

Податківці відповіли на запитання учасників зустрічі та нагадали, що у Городоцькій ДПІ створено телефони для консультацій: з питань застосування РРО та ПРРО 3-07-06; 3-04-55 а також закликали на підписку на канали інформування ДПС:

https://www.facebook.com/tax.lviv

https://www.facebook.com/TaxUkraine

https://t.me/tax_gov_ua

https://t.me/infoTAXbot

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень