A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Городоцька ДПІ повідомляє, що з 01 січня 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році

Дата: 04.02.2022 11:04
Кількість переглядів: 364

Заступником начальника - начальником відділу з надання адміністративних та інших послуг Городоцької ДПІ Орестом Мельником проведено семінар з громадянами-фізичними особами, під час якого податківцями зазначено, що обов’язок  подати Податкову декларацію про майновий стан і доходи виникає у громадян, які протягом 2021 року отримували:

– доходи не від податкових агентів, тобто, від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи (не є підприємцями або особами, які провадять незалежну професійну діяльність) – це доходи від надання в оренду власного рухомого або нерухомого майна, продажу власного майна, надання платних послуг (репетитор, гувернантка, прибиральниця), тощо;

– доходи, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування;

– іноземні доходи;

– спадщину чи подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення;

– в інших випадках, передбачених законодавством.

 

Cума податкового зобов’язання, зазначена в поданій річній декларації, сплачується громадянами самостійно до 1 серпня 2022 року.

Також повідомили, що податкова декларація про майновий стан і доходи подається за вибором платника податків, в один із таких способів:

а) особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

б) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

в) засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".

         У разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов'язаний здійснити таке відправлення на адресу відповідного контролюючого органу не пізніше ніж за п'ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, а при поданні податкової звітності в електронній формі, - не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

          Подання податкових декларацій в електронній формі у режимі онлайн здійснюється через Електронний кабінет платника, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/, а також через офіційний вебпортал ДПС https://tax.gov.ua/. 

         Подання документів засобами електронного зв’язку в електронній формі здійснюється платниками відповідно до норм ПКУ та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 01.06.2020 № 261).

           Через зазначений сервіс податкова декларація на отримання податкової знижки направляється до контролюючого органу з копіями первинних документів. Для цього платнику податків слід використати режим «Документ довільної форми».

             Слід зазначити, що завантаження документів у довільній формі (копій первинних документів) здійснюється єдиним файлом типу PDF із обмеженням розміру не більше 5 МБ.

             Орест Мельник наголосив, що фізична особа, яка має право скористатися податковою знижкою зобов’язана подати до контролюючого органу разом з податковою декларацією про майновий стан і доходи копії платіжних та розрахункових документів, зокрема, квитанції, фіскальні чеки, прибуткові касові ордери, що ідентифікують надавача послуг і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх отримувача), а також копії договорів; довідку про отримані у звітному році доходи , тощо.

            Наприкінці семінару Орест Мельник закликав присутніх долучитись до соцмереж:

Instagram – ГУ ДПС у Львівській області (tax_service_lviv)

Telegram – ДПС у Львівській області (https://t.me/tax_service_Lviv)

Facebook: https://www.facebook.com/tax.lviv

YouTube – ДПС у Львівській області

(https://www.youtube.com/channel/ ДПС у Львівській області )

Cубсайт Територіальних органів ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень