A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО РОБОТИ МЕДИЧНОЇ ГАЛУЗІ НА ТЕРИТОРІЇ КОМАРНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 13.09.2021 17:04
Кількість переглядів: 714

     У зв’язку із великою кількістю інформаційних стресових посилів щодо подання неправдивої інформації про закриття лікарні, Комарнівська міська рада вирішила ознайомити мешканців громади щодо майбутнього медичної галузі на своїх теренах.

     Одразу хочемо зазначити, що ніхто з Комарнівської міської ради не займає позицію страусів у складних ситуаціях, пов’язаних з прийняттям адміністративних та організаційних рішень, а всі підходять до їх вирішення грунтовно та раціонально без зайвого піару. Можемо повідомити про те, що ситуація щодо закриття Комарнівської лікарні, як і поліклініки є надумана та роздмухана в інтернет ресурсах  деякими політичними лідерами для капіталізації  власного  рейтингу перед виборами. Дійсно немає підстав говорити про буцімто закриття (припинення функціонування) чи міської лікарні чи, тим паче, поліклініки.

     До відома шановних жителів нашої громади: вже функціонує новостворене комунальне некомерційне підприємство (КНП) первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) Комарнівської міської ради. Важливі соціальні медичні послуги цим підприємством надаються у складі двох амбулаторій загальної практики сімейної  медицини (АЗПСМ), діяльність яких базується у приміщеннях Комарнівської поліклініки та амбулаторії с. Нове Село. Керівником новоствореного КНП Комарнівської міської ради за результатами проведеного конкурсу призначена Лимич Уляна Вікторівна. На жаль, ще досі недоврегульовані питання медичних пунктів тимчасового базування (колишніх ФАПів), незважаючи на те, що ми неодноразово вже виносили на розгляд ради проект рішення про створення таких медичних пунктів в громаді, проте депутатами дане рішення не було підтримане.

     Ситуація, що склалася навколо Комарнівської міської лікарні, працівники якої надають послуги потребуючим пацієнтам, пов'язана із реформою медичної галузі вторинної ланки. На теперішньому етапі розрахунків кошти за надані медичні послуги від Національної служби здоров'я України (НСЗУ) надходять після електронного звітування лікарів, що привело до певних фінансових розривів. Виходячи з цього працівники Комарнівської міської лікарні, яка входить у склад комунального некомерційного підприємства Городоцької міської лікарні опинилися у скрутному фінансовому становищі. Керівник підприємства комунального закладу П.О. Фалинський провів зустріч із працівниками Комарнівської міської лікарні, на якій були обговорені проблеми галузі та шляхи їх вирішення.

     Комарнівська міська рада для повноцінного функціонування Комарнівської міської лікарні та поліклінічного відділення, як і для первинної медицини та КНП «Стоматологія», вже делегувала субвенцію на погашення вартості енергоносіїв, пільгових медикаментів та на інші виплати згідно законів про місцеве самоврядування та Бюджетного кодексу України. У 2021 році Комарнівська міська рада виділила Городоцькій міській раді для підтримки вторинної ланки медицини на території Комарнівської громади субвенцію в сумі 2 081 585,00 грн – для Комарнівської міської лікарні та 350 000,00  грн. – для стоматології.

     Комарнівська міська лікарня на даний час не є самостійною,  а являє собою «2ге неврологічне відділення» та «2ге терапевтичне відділення» Городоцької міської лікарні Городоцької міської ради. Про жодне закриття даних відділень між керівництвом лікарні, Комарнівською міською радою та Городоцькою міською радою мова не йшла та йти не може.

     Навпаки Комарнівська міська рада опрацьовує наступні кроки щодо реорганізації вторинної галузі медицини, що обов’язково буде обговорено на засіданнях тимчасових депутатських комісій, до складу яких ввійдуть депутати міської ради, будуть запрошені фахівці у галузі медицини, працівники фінансового та юридичного відділу, громадські активісти.  Комарнівська міська рада намагається реорганізувати вторинну ланку медицини на території Комарнівської громади ще до кінця цього року, та наміром є не тільки зберегти надання медичних послуг громаді на території м. Комарно та округи, а покращити їхню якість та доступність.

     Тому, враховуючи все вищенаведене, Комарнівська міська рада звертає увагу жителів громади про те, що інформація стосовно закриття лікарні в м. Комарно є недостовірною. Також закликаємо вас не залишати свої персональних дані на пустих листочках, що може бути в майбутньому використано не в вашу користь.

     А збирачам персональних даних Комарнівська міська рада нагадує:

     Обробка персональних даних – це будь-яка дія від збирання до знищення персональних даних. Тобто і реєстрація, накопичення, зберігання, адаптування, зміна, поновлення, використання, поширення (розповсюдження, реалізація, передача), знеособлення тощо (стаття 2 Закону Украі?ни «Про захист персональних даних»). За незаконну обробку персональних даних чинним законодавством передбачена відповідальність.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень