A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Щодо реєстрації та застосування РРО та ПРРО під час засідання "круглого столу"

Дата: 04.08.2021 09:55
Кількість переглядів: 921

       У Городоцькій ДПІ відбулося чергове засідання «круглого столу» за участю начальника інспекції Романа Миськіва, який зазначив, що відповідно до Закону України «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг» за проведення розрахункових операцій з використанням реєстраторів розрахункових операцій, програмних реєстраторів розрахункових операцій або розрахункових книжок на неповну суму вартості проданих товарів (наданих послуг); непроведення розрахункових операцій через реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій з фіскальним режимом роботи; невидача (в паперовому вигляді та/або електронній формі) відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції, або проведення її без використання розрахункової книжки на окремому господарському об’єкті такого суб’єкта господарювання наступає відповідальність у вигляді штрафних санкцій у таких розмірах:

     10% вартості проданих з порушеннями, встановленими п. 1 ст. 17 Закону Про РРО товарів (робіт, послуг) – за порушення, вчинене вперше;

     50% вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) – за кожне наступне вчинене порушення.

     З 01.01.2022 року штрафні санкції будуть збільшені, і становитимуть відповідно 100%вартості проданих з цими порушеннями товарів (робіт, послуг) – за вчинене перше порушення; 150%– за повторно вчинене порушення.

     Роман Миськів проінформував платників про адмінвідповідальність за порушення в частині використання реєстраторів розрахункових операцій

     Також, зазначив, якщо у вас інтернет-магазин і Ви відправляєте замовлення, а покупець оплачує покупку на пошті при отриманні товару, чек йому видає пошта. Тобто ви, як продавець використовувати РРО не зобов'язані. Адже гроші ви отримаєте на свій рахунок від оператора поштового зв’язку.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень