A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Дотація за бджолосім’ї

Дата: 15.07.2021 09:21
Кількість переглядів: 779

     Департамент агропромислового розвитку повідомляє про початок приймання документів за бюджетною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників».

     Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 107 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 12.05.2021 № 517) у 2021 році передбачено виплату спеціальної бюджетної дотації за наявні бджолосім’ї.

     Дотація за бджолосім’ї надається на безповоротній основі юридичним особам, фізичним особам та фізичним особам-підприємцям, зокрема сімейним фермерським господарствам, які є власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю. У разі наявності більше ніж 300 бджолосімей максимальний розмір дотації становить 60 000 гривень одному отримувачу.

     Для отримання дотації за бджолосім’ї пасічники подають до 1 жовтня поточного року до виконавчого органу відповідної територіальної громади за місцезнаходженням пасіки наступні документи:

Для суб’єктів господарювання (юридичні особи)

  • копію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки;
  • копію рішення про державну реєстрацію потужності;
  • копію довідки про відкриття поточного рахунка, виданої банком;
  • копію звіту про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин (форма 24-сг) на останню звітну дату на момент подання документів (суб’єкти господарювання, які є юридичними особами);

Для фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців, зокрема сімейних фермерських господарств

  • копію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки;
  • копію рішення про державну реєстрацію потужності;
  • копію довідки або договору про відкриття рахунка в банку;
  • копію паспорта громадянина України;
  • копію ідентифікаційного коду;
  • довідку, видану органом місцевого самоврядування, про реєстрацію пасіки із зазначенням кількості наявних бджолосімей на останню звітну дату на момент подання документів.

     Підставою для внесення до відомості на отримання дотації за бджолосім’ї є реєстрація потужності фізичної особи або суб’єкта господарювання у Державному реєстрі потужностей операторів ринку.

     Суб’єктам господарювання, які є юридичними особами, дотація нараховується на ту кількість бджолосімей, що зазначена у формі № 24 (річна) та підтверджена ветеринарно-санітарним паспортом пасіки.

     Фізичним особам та фізичним особам — підприємцям, зокрема сімейним фермерським господарствам, дотація нараховується на ту кількість бджолосімей, що зазначена у ветеринарно-санітарному паспорті пасіки, обстеження якої було проведено Держпродспоживслужбою у поточному році.

     Документи, подані після закінчення строку їх подання, не приймаються.

     З метою забезпечення виконання державної програми направляємо форми відомостей для отримання дотації за наявні бджолосім’ї, затверджені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 08.06.2021 № 27 та Постанову КМУ від 07.02.2018 № 107 (у редакції постанови КМУ від 12.05.2021 № 517).

     Окрім, того направляємо форму журналу обліку юридичних осіб, фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців, зокрема сімейних фермерських господарств, які є власниками бджолосімей, і мають право на отримання дотації за бджолосім'ї.         

     Також, просимо визначити відповідальну особу за виконання державної програми та до 31.08.2021 на електронну адресу ros_lviv@ukr.net надати контактний телефон та прізвище, ім’я по батькові відповідальної особи.

     Додаток:

- форми документів затвердженні наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 08.06.2021 № 27 – на 2 арк.

- постанова КМУ від 07.02.2018 № 107 (у редакції постанови КМУ від 12.05.2021 № 517) – на 19 арк.

- форма журналу обліку юридичних осіб, фізичних осіб та фізичних осібпідприємців, зокрема сімейних фермерських господарств, які є власниками бджолосімей і мають право на отримання дотації за бджолосім'ї – на 1 арк.

Постанова КМУ ТВАРИННИЦТВА

Наказ та положення

Відомість бджоли юридичні

Відомість бджоли (фізичні)

Журнал бджоли

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень