A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Трудовий договір та цивільно-правова угода: як не помилитися роботодавцю у виборі?

Дата: 09.06.2021 08:49
Кількість переглядів: 873

Чинним законодавством передбачена можливість укладання як трудових договорів, так і цивільно-правових угод про надання послуг чи виконання робіт. У чому ж різниця між трудовим та цивільно-правовим договором? Безперечно, офіційне оформлення трудових відносин є перевагою як для працівника так і для працедавця.  Предметом трудового договору є процес, який не передбачає будь-якого кінцевого результату. Предметом договору цивільно-правового характеру є кінцевий результат, тобто одна сторона зобов’язується на свій ризик виконати точно визначену роботу за завданням іншої сторони.

За цивільно-правовим договором працівник самостійно організовує процес роботи, сам виконує її та сам відповідає за власне життя і здоров’я під час виконання. Особи, які працюють на умовах трудового договору обов’язково підлягають страхуванню у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності. Для осіб, які працюють за цивільно-правовим договором, страхування передбачено у добровільному порядку.

З метою запобігання вчиненню правопорушень з питань трудового законодавства роботодавці повинні враховувати суттєві відмінності між трудовими і цивільно-правовими договорами та не підміняти трудові відносини з працівниками цивільно-правовими.


Джерело: https://www.kadrovik.ua/novyny/vidminnist-mizh-trudovym-ta-cyvilno-pravovym-dogovoramy

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень