A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

У Комарнівській міській раді працює сектор «Служба у справах дітей» !

Дата: 01.06.2021 17:31
Кількість переглядів: 728

У Комарнівській міській раді працює сектор «Служба у справах дітей» !

Важливо! ОТГ як орган опіки та піклування забезпечує захист не тільки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а й багатьох інших особистих і майнових прав кожної дитини, яка є мешканцем громади.

Отже, орган опіки та піклування – це виконком місцевої ради у всій сукупності його структурних підрозділів. Безпосереднє ведення справ щодо дітей покладається на службу у справах дітей. Дорадчий орган із питань дітей – комісія з питань захисту прав дитини.

Відділи виконкому ОТГ є структурними підрозділами органу опіки та піклування. Ми вже зазначали, що орган опіки та піклування – це друга назва виконкому, яку вживають стосовно компетенції щодо дітей та обмежено дієздатних і недієздатних дорослих. Тому всі структурні підрозділи виконкому, до компетенції яких належить вирішення будь-яких питань щодо дітей, мають повноваження і з питань виконання функцій органу опіки та піклування. Наприклад, відділ освіти – вирішує питання освіти дитини, КУ «ЦНСП» – надає допомогу в межах своїх функцій, тощо. Наведемо логічну схему такої причетності до вирішення проблем дітей. Виконком ОТГ = орган опіки та піклування. Список залежить від структури виконкому ОТГ. Сектор «Служба у справах дітей», відділ соціального захисту та охорони здоров’я, гуманітарний відділ, КУ «ЦНСП», охорона здоров’я, правоохоронні органи. А от безпосереднє ведення справ із цих питань покладено на службу у справах дітей. Тобто всі види діяльності виконкому стосовно захисту прав конкретної дитини узагальнює, обліковує та координує служба у справах дітей або уповноважена особа, яка виконує функції служби у справах дітей.

Діти як члени громади мають свої права як особлива група. Право на життя, на освіту, на охорону здоров’я, на розвиток, на правосуддя, на батьківську турботу, на сім’ю, на захист з боку громади й держави. За додатковими запитаннями звертайтесь у «Служба у справах дітей» Комарнівської міської ради!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень